Agis Fire & Security mukana Palopäällystö­päivillä Jyväskylän Paviljongissa

Agis Fire & Security mukana Palopäällystöpäivillä Jyväskylän Paviljongissa (osastotunnus 23)

Palopäällystöpäivien ohjelman kattoteemana on varautuminen. Ohjelmassa pureudutaan haasteisiin, joita syntyy toimintaympäristön muuttuessa yhä vaativammaksi esimerkiksi ilmastoriskien tai yleisten turvallisuustilanteiden myötä. Me olemme mukana puhumassa yritystason varautumisesta, ennakoinnista ja etukäteen tehtävistä paloturvallisuusratkaisuista.

Sammutusnäytös Agis Fire & Security -demotilassa jokaisena tapahtumapäivänä

Agis Fire & Security Oy:n osastotunnus on numero 23. Tämän lisäksi järjestämme jokaisena tapahtumapäivänä mahdollisuuden osallistua Fire Eater INERGEN-sammutusnäytökseen demotilassamme Paviljongin piha-alueella (ulkoesittelytila) ti-ke klo 12.00 ja to 12.30. Demotilamme on isohkon huoneen kokoinen suljettu tila (36 m2), jossa sammutuslaukaisu toteutetaan osallistujien läsnä ollessa.

Ratkaisumme on turvallinen henkilöille, laitteille ja rakenteille – astu sisään ja koe itse!

Agis Fire & Securityn toteuttama Fire Eater INERGEN -sammutusjärjestelmä käynnistyy heti paloilmoittimen havaittua alkavan palon, jolloin tilassa voi olla henkilöitä. Näin voi tapahtua esimerkiksi datasaleissa tai taidevarastoissa. Tämä ei estä järjestelmän käynnistymistä, sillä sammute on täysin henkilöturvallinen. Sammutusjärjestelmä ei myöskään aiheuta sotkeentumista tai lisävahinkoja laitteille tai rakennukselle.

  • Näytöksessä pääsee kokemaan, miten ratkaisu suojaa tehokkaasti ja puhtaasti herkkiä sähköisiä laitteistoja aiheuttamatta terveysvaaraa henkilöille, jotka ovat mahdollisesti jääneet paloalueelle.
    • Inergen-kaasu sammuttaa palon alentamalla huoneen happipitoisuuden alle 12 prosentin (11,2 %). Tämä on tarkasti määritelty raja-arvo, jossa on otettu huomioon, että noin 15 prosentin happipitoisuudessa palo jo estyy, kun taas henkilöturvan vuoksi happipitoisuus ei saa laskea alle 10 prosentin raja-arvon.
    • Samanaikaisesti Inergen-kaasun hiilidioksidi kiihdyttää hengitystä niin, että veri vie aivoihin riittävästi happea.
  • Näytöksessä havaitaan, että näkyvyys säilyy erittäin hyvänä huoneessa sammutuksen aikana, jolloin tiloissa voidaan tehdä tarvittavia pelastustoimia ja poistuminen on hallittua. Tilaan ei vapaudu sammutettaessa vettä tai jauheita tai muita vastaavia partikkeleita.
  • Sammutus tapahtuu ympäristöystävällisesti. Koska Inergen-kaasu koostuu ilmakehässä luonnollisesti esiintyvistä kaasuista, sammutuksen yhteydessä ei vapaudu ihmiselle vaarallisia hajoamistuotteita. Samasta syystä Inergen-kaasun ainesosat palautuvat vapautuessaan alkuperäiselle paikalleen luonnon kiertokulkuun.
  • Samassa yhteydessä vertaillaan konkreettisesti myös kaasusammutus- ja aerosolijärjestelmiä keskenään.

Tukea omaan työhösi – lisätietoa alueesi yrityksille ja yhteisöille

Mikäli toivot, että sammutusnäytös toteutetaan alueellasi, niin ota meihin yhteyttä. Palopäällystöpäivillä tapaat meidät osastolla nro 23. Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostia:

Agis Fire & Security

Kimmo Karila, p. 09 755 28841 tai kimmo.karila@agisfs.fi

Marko Pelkonen, p. 09 755 28839 tai marko.pelkonen@agisfs.fi

© Copyright 2018 AGIS Fire & Security. All Rights Reserved.